Inkuilmiddelen de beste verzekering voor uw graskuil!

 

 Grasoogst

 

De oogst van de 1e grassnede is voor u als veehouder het belangrijkste ruwvoer voor uw koeien. Daarnaast is het belangrijk om uw voerkosten zo laag mogelijk te houden en verliezen van ruwvoer zo veel mogelijk te beperken. Verzeker uw kuil door gebruik te maken van inkuilmiddelen, onder alle omstandigheden, zodat de drogestof- en kwaliteitsverliezen tot een minimum worden beperkt.

Wel of geen inkuilmiddel gebruiken is een vraag die een veehouder zich niet meer zou moeten stellen. Gebruik altijd een inkuilmiddel bij het inkuilen van het gras. Er zijn voldoende onderzoeken die hebben aangetoond dat gebruik van een inkuilmiddel altijd nodig is. Het is de beste verzekering voor uw graskuil omdat een inkuilmiddel:

  • Graskuilen snel stabiliseert
  • Zorgt voor een snelle pH daling van de kuil
  • Broei in de kuil voorkomt
  • Minder verlies van drogestof geeft
  • Minder kwaliteitsverlies geeft
  • Meer plaatsingsruimte biedt, m.b.t. aan- en afvoer binnen uw bedrijf, bij gebruik van de kringloopwijzer

De enige vraag die u zich als veehouder zou moeten stellen; wat zijn de oogstomstandigheden van het gras en welk inkuilmiddel past daar het beste bij? Het advies kan heel technisch worden m.b.t. allerlei bacteriën soorten en stammen, omzettingsprocessen, melkzuren, azijnzuren etc. Of het advies kan gebaseerd worden op de toepassing.

Weidse Blik heeft meerdere inkuilmiddelen in het assortiment zoals Pioneer, SiloSolve, Bonsilage en Biosil. Allemaal met hun specifieke eigenschappen. Overleg met uw bedrijfsadviseur welk middel het meest geschikt is op basis van uw bedrijfsituatie en wensen. Of bel met ons kantoor in Joure 0513 416162