ProtiWanze®

ProtiWanze® is sinds vele jaren één van de meest belangrijke stromen tarwegistconcentraten in Nederland. 

ProtiWanze® is goed beschikbaar en een waardevolle aanvulling in melkvee-randsoenen. Het is namelijk zeer smakelijk waardoor de totale opname van het rantsoen gestimuleerd wordt. 

Daarnaast heeft ProtiWanze® in vergelijking tot andere stromen tarwegistconcentraat een laag fosfaatgehalte. De hoeveelheid fosfaat is zowel in absolute als relatieve zin het laagst van alle tarwegistconcentraten, wat gunstig is voor de BEX! Een belangrijkargument om ProtiWanze® te kiezen in plaats van andere TGC's (Tarwegistconcentraten). 

ProtiWanze® is zeer stabiel qua samenstelling aangezien het product altijd geproduceerd wordt op basis van tarwe. Voor de samenstelling van ProtiWanze® kijk het artikel hieronder: 

TGC Protiwanze®

Rundvee, vloeibaar, eiwitrijk, nippelwaardig

Omschrijving

Productomschrijving

ProtiWanze® is een voedermiddel om te voeren aan varkens, melkvee, vleesvee, rosékalveren en geiten. Het is lichtbruin van kleur, vloeibaar en goed verpompbaar. Geschikt voor nippelvoeding en Welfare productie. 

Herkomst

ProtiWanze® wordt geproduceerd bij BioWanze in het Belgische Wanze. Het productieproces is er op gericht om uit hoofdzakelijke tarwe door middel van ferrmentatie bio-ethanol te winnen. ProtiWanze® komt vrij uit dit proces en bevat naast een restant koolhydraten vooral veel eiwit. ProtiWanze® is zeer smakkelijk, constant van samenstelling en vanwege zijn lage natrium- en kaliumgehaltes goed inzetbaar in elk rantsoen. 

Toepassing

Bij voorkeur gemengd voeren in het basisrantsoen. Adviesgiften ProtiWanze® per dier per dag: 

Melkvee / Vleesvee: 5 - 10 kg product / dier / dag

Droogstaande koeien: Beperkt inzetbaar, afhankelijk van het basisrantsoen

Rosékalveren: 0,5 - 3 kg product / dier / dag

Jongvee: 0,5 - 2 kg product / dier / dag

Geiten: 0,3 - 1 kg product / dier /dag

Opslag & houdbaarheid

  • Bewaar in een tank of bunker;
  • Regelmatig roeren of rondpompen (om uitzakken te voorkomen);
  • Reinig de tank 1 à 2 maal per jaar; 
  • Bij voorkeur te gebruiken tot 3 maanden na leverdatum (zie datum leverbon). 

Datum matrix

1 januari 2016