Topstrooisel Boxvulling

TOPstrooisel is een kant en klaar product dat uitermate geschikt is als boxvulling bij diepstrooiselboxen voor koeien, als strooisel in kalveriglo's, afkalfhokken en vrijloopstallen. 

Met TOPstrooisel creëer je snel een bedding in de boxen, hierdoor gaat het verbruik omlaag en is het daarna een kwestie van wekelijks een dun laagje bijvullen van de boxen. Door TOPstrooisel te gebruiken kunt u wel profiteren van de voordelen van diepstrooiselboxen zonder dat uw strooiselkosten stijgen. 

TOPstrooisel bestaat uit gehakselde en kunstmatig gedroogde (ca. 40/45% DS) planten afkomstig uit de glastuinbouw. Na een oververhitting tot 70ºC wordt 10% kalk aan TOPstrooisel toegevoegd. 

Wat zijn nou de voordelen van TOPstrooisel

  • TOPstrooisel is arbeidsvriendelijk. Het strooisel kan namelijk onbewerkt de stal in;
  • Op financieel gebied is het zeer interessant;
  • TOPstrooisel is veilig voor uw vee (klebsiella, salmonella en E.coli vrij). Tevens geeft TOPstrooisel een extreme verlaging in het aantal TAS en X-TAS bacteriën; 
  • TOPstrooisel neemt het eigen gewicht aan vocht op. De natuurlijke kracht van planten is dat het vocht opneemt en vast kan houden. Doordat TOPstrooisel veel vocht opneemt is het verbruik (en daarmee zijn ook de kosten) lager;
  • Het is een verbruiksvriendelijk product (er komt een zachte natuurlijke bedding in de diepstrooiselbox). Doordat het niet kurkdroog is, wordt er in de diepstrooiselbox een mooi zacht luchtig bed gevormd waardoor er weinig strooisel uit de boxen wordt gelopen. Dit betekend dat u minder vaak de boxen moet bijvullen;
  • TOPstrooisel is het hele jaarrond leverbaar;
  • Het verhoogd de organische stof van de mest. TOPstrooisel is een plantaardig materiaal wat goed afbreekt in de mest zonder hem te verzuren. TOPstrooisel is tevens positief bij het mestverwerken (mest-scheiden). 

Wilt u meer weten over dit product, neem dan contact op met uw bedrijfsadviseur, of bel met ons kantoor te Joure (tel: 0513-41 61 62).