Stap 1: Ga de pH-waarde van uw bodem na

Om tot een juist kalkbemestingsadvies te komen, zijn de waardes van uw bodem-pH en organische stof van belang. Deze getallen staan vermeld op uw bodemanalyse-uitslag. Met een bodemanalyse achterhaalt u waarom een bepaald gewas niet goed groeit en komt u tot een goede bemesting. Ook bij een goed groeiend gewas kan een bodemanalyse uw bemes­ting verder optimaliseren.

Stap 2: Maak een keus uit de juiste kalksoort voor maisland op zandgrond

Lees de gegevens uit uw bodemanalyse nauwkeurig, zodat u precies weet wat de pH-waarde van uw percelen is. Is de bodem-pH lager dan de streefwaarde (zie ook onderstaande stroomschema’s)? Bemest uw land dan met een premium kalkproduct.

Stap 3: Welke kalksoort is het meest geschikt?

Triferto biedt een compleet assortiment van premium kalkproducten: van droog tot vochtig, van fijn tot gekorreld. Voor het bepalen van de juiste kalksoort, evenals de hoeveelheid kalk per hectare, denken we graag met u mee.

De uitgebreide folder vindt u hier:  klik hier voor folder Bekalken

 

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met uw accountmanager.

Meer nieuws

Mais demoveld in Beetsterzwaag

Mais demoveld in Beetsterzwaag

UPDATE foto's 20 juni en 8 juli (scroll naar beneden voor de oudere foto's) Het proefveld in Beetsterzwaag staat vol uitdagingen, mais komt goed op echter je ziet wel wat veel neerslag kan doen. Je ziet spoorschade en daar heeft de mais het lastig om door te groeien....

Mais demoveld in Grootegast

Mais demoveld in Grootegast

Op 30 april is in samenwerking met Loonbedrijf Beute het maisdemoveld met ultra-vroege mais in Grootegast ingezaaid. Hier zijn 15 maisrassen ingezaaid. Update 30 mei: inmiddels is het maisveld tegen onkruid gespoten en lijkt egaal op te komen. Er zijn 15 verschillende...

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief