De blijvend hoge gasprijs blijft invloed hebben in de stikstof markt. Het verhogen van de totale stikstof-efficiëntie blijft daarmee actueel. Om de efficiëntie van drijfmest te vergroten heeft Triferto Terra-Stabil geïntroduceerd. 

De nitrificatieremmer Terra-Stabil bevat de stof DMPP, die uw wellicht kent uit de meststof Entec. 

Bij de omzetting van ammonium-N naar nitraat-N spelen twee bodembacteriën een belangrijke rol: de nitrosomonas- en de nitrobacter-bacterie. DMPP verlaagt tijdelijk de activiteit van de nitrosomonas-bacterie, waardoor de eerste stap in de omzetting richting nitraat-N niet plaatsvindt. Resultaat is dat minder snel nitraat wordt gevormd. En bij minder nitraat zal er automatisch minder kans zijn op nitraat-uitspoeling.

De werkingsduur van Terra-Stabil is afhankelijk van bodemtemperatuur. Bij een hogere bodemtemperatuur neemt de werkingsduur af. Dat is gunstig, want bij een hogere bodemtemperatuur zal de groei van het gewas sneller verlopen (is er dus meer N-behoefte) en kan er dus ook meer N opgenomen worden. Voldoende beschikbare stikstof (ammonium en nitraat) zijn dan belangrijk. Dosering van Terra-Stabil is 3-5 liter per hectare, onafhankelijk van de mestgift. Voor het uitrijden mengen in de put is mogelijk, maar ook via een by-pass toedienen bij het opzuigen van de mest in de tank is een optie. 

Ervaringen met nitrificatieremmers in drijfmest uit voorgaande jaren leert dat dit kan resulteren in meer opbrengst (en eiwit) door een betere N-benutting van de toegediende drijfmest.

De folder vindt u hier:  klik hier voor folder Terra Stabil

Triferto heeft contact met een gespecialiseerde leverancier van een Terra-Stabil doseerunit die op de mesttank geïnstalleerd kan worden. 

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met uw accountmanager.

Meer nieuws

Maisrassen 2024 & vroegbestelactie

Maisrassen 2024 & vroegbestelactie

Wil je kans maken op een quad? Bestel het maiszaad vóór 1 februari 2024 en maak kans op de Quad CFORCE 450S Weidse Blik verloot onder haar klanten 1 quad onder de vroegbestellers! Check de o.a. de maisrassenlijst op deze pagina Meer nieuwsBlijf op de hoogte via onze...

Open dag Carolina-Hoeve

Open dag Carolina-Hoeve

Op vrijdag 24 november is er een open dag bij Carolina Hoeve in Paasloo. Het thema is deze dag:Plezier in je werk door te investeren in een gemakkelijke toekomst.   Samen met Rotink melktechniek, Dierenkliniek De Woldberg en DeLaval wordt het een interessante...

Aanvoerder in vet en eiwit

Aanvoerder in vet en eiwit

De klanten van ForFarmers melken al jaren meer kilogrammen vet en eiwit dan het landelijk gemiddelde. Het is niet alleen een mooie prestatie, maar het levert onder aan de streep ook meer melkgeld op. Wij vertellen je graag waarom én hoe je de melkproductie met...

Jongvee gezond de winter in

Jongvee gezond de winter in

Het weideseizoen is nog niet ten einde, maar des te belangrijker is het goed afronden van dit seizoen, om volgend jaar weer een vliegende start te maken.

Weide tips voor de herfst

Weide tips voor de herfst

Het weideseizoen is nog niet ten einde, maar des te belangrijker is het goed afronden van dit seizoen, om volgend jaar weer een vliegende start te maken.

Maisoogst 2023: nieuwe folder

Maisoogst 2023: nieuwe folder

Veehouders doen tijdens het groeiseizoen erg hun best om een zo hoog mogelijke opbrengst te halen van hun maisperceel. Dan is het zonde om de kwaliteit van de oogst niet maximaal te behouden in de kuil, en na het uitkuilen. Het is juist in deze laatste stap van het...

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief