Een goede klauwgezondheid is extra belangrijk op robotbedrijven. Koeien met goede klauwen zijn actiever en lopen beter op de robot. Wij organiseren samen met ForFarmers een workshop over klauwgezondheid op robotbedrijven.

Tijdens drie interactieve workshops over klauwgezondheid en voeding, data en loopgedrag en management geven onze (robot)specialisten praktische tips en antwoord op je vragen.

Donderdag 29 juni bij Bles Dairies, Bloksleat 5, Broek

Er is keuze uit een ochtend- of middagprogramma. Het ochtendprogramma begint om 09.45u en eindigt om 13.00u. Het middagprogramma start om 12.30u en eindigt om 16.00u. Afhankelijk van het gekozen dagdeel eindigt of start je programma met een lekkere warme lunch.

De Workshops

  1. Workshop Koecomfort
    Hoe voorkom je overbelasting van de klauwen? De robotspecialist van ForFarmers geeft je, op basis van camera beelden uit de praktijk, gecombineerd met ons Robot Analyse Programma, adviezen over hoe je zorgt voor voldoende comfort en een goede loop op de robot. 
  2. Workshop Klauwgezondheid
    Succesvol robotmelken begint bij een goede klauwgezondheid. Wat is het effect van kreupelheid op de voeropname en levens/melkproductie en waar let je op om klauwproblemen te voorkomen? Martin Keuper, technisch specialist bij ForFarmers en vroeger werkzaam als klauwbekapper laat het je zien in deze workshop. 
  3. Workshop Robotmelken en klauwgezondheid in de praktijk
    In deze workshop staat de klauwgezondheid van het gastbedrijf centraal. Hoe wordt er gewerkt op het bedrijf? Wat voor rantsoen wordt er gevoerd en welke resultaten worden er behaald m.b.t. klauwgezondheid? Tevens zal een gedeelte van het bedrijf getoond worden. De workshop wordt uitgevoerd door de veehouder samen met de melkveespecialist.

 

Aanmelden:

Neem telefonisch contact op met Weidse Blik 0513-416162 of geef je op via email: info@weidseblik.nl

Er is een maximaal aantal deelnemers per workshop dus meld je tijdig aan.

Bent u niet in de gelegenheid op 29 juni, check de website van ForFarmers www.forfarmers.nl/workshops voor andere data in andere regio’s.

Graag tot ziens op de workshop!

Meer nieuws

Maisrassen 2024 & vroegbestelactie

Maisrassen 2024 & vroegbestelactie

Wil je kans maken op een quad? Bestel het maiszaad vóór 1 februari 2024 en maak kans op de Quad CFORCE 450S Weidse Blik verloot onder haar klanten 1 quad onder de vroegbestellers! Check de o.a. de maisrassenlijst op deze pagina Meer nieuwsBlijf op de hoogte via onze...

Open dag Carolina-Hoeve

Open dag Carolina-Hoeve

Op vrijdag 24 november is er een open dag bij Carolina Hoeve in Paasloo. Het thema is deze dag:Plezier in je werk door te investeren in een gemakkelijke toekomst.   Samen met Rotink melktechniek, Dierenkliniek De Woldberg en DeLaval wordt het een interessante...

Aanvoerder in vet en eiwit

Aanvoerder in vet en eiwit

De klanten van ForFarmers melken al jaren meer kilogrammen vet en eiwit dan het landelijk gemiddelde. Het is niet alleen een mooie prestatie, maar het levert onder aan de streep ook meer melkgeld op. Wij vertellen je graag waarom én hoe je de melkproductie met...

Jongvee gezond de winter in

Jongvee gezond de winter in

Het weideseizoen is nog niet ten einde, maar des te belangrijker is het goed afronden van dit seizoen, om volgend jaar weer een vliegende start te maken.

Weide tips voor de herfst

Weide tips voor de herfst

Het weideseizoen is nog niet ten einde, maar des te belangrijker is het goed afronden van dit seizoen, om volgend jaar weer een vliegende start te maken.

Maisoogst 2023: nieuwe folder

Maisoogst 2023: nieuwe folder

Veehouders doen tijdens het groeiseizoen erg hun best om een zo hoog mogelijke opbrengst te halen van hun maisperceel. Dan is het zonde om de kwaliteit van de oogst niet maximaal te behouden in de kuil, en na het uitkuilen. Het is juist in deze laatste stap van het...

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief