Een goede klauwgezondheid is extra belangrijk op robotbedrijven. Koeien met goede klauwen zijn actiever en lopen beter op de robot. Wij organiseren samen met ForFarmers een workshop over klauwgezondheid op robotbedrijven.

Tijdens drie interactieve workshops over klauwgezondheid en voeding, data en loopgedrag en management geven onze (robot)specialisten praktische tips en antwoord op je vragen.

Donderdag 29 juni bij Bles Dairies, Bloksleat 5, Broek

Er is keuze uit een ochtend- of middagprogramma. Het ochtendprogramma begint om 09.45u en eindigt om 13.00u. Het middagprogramma start om 12.30u en eindigt om 16.00u. Afhankelijk van het gekozen dagdeel eindigt of start je programma met een lekkere warme lunch.

De Workshops

  1. Workshop Koecomfort
    Hoe voorkom je overbelasting van de klauwen? De robotspecialist van ForFarmers geeft je, op basis van camera beelden uit de praktijk, gecombineerd met ons Robot Analyse Programma, adviezen over hoe je zorgt voor voldoende comfort en een goede loop op de robot. 
  2. Workshop Klauwgezondheid
    Succesvol robotmelken begint bij een goede klauwgezondheid. Wat is het effect van kreupelheid op de voeropname en levens/melkproductie en waar let je op om klauwproblemen te voorkomen? Martin Keuper, technisch specialist bij ForFarmers en vroeger werkzaam als klauwbekapper laat het je zien in deze workshop. 
  3. Workshop Robotmelken en klauwgezondheid in de praktijk
    In deze workshop staat de klauwgezondheid van het gastbedrijf centraal. Hoe wordt er gewerkt op het bedrijf? Wat voor rantsoen wordt er gevoerd en welke resultaten worden er behaald m.b.t. klauwgezondheid? Tevens zal een gedeelte van het bedrijf getoond worden. De workshop wordt uitgevoerd door de veehouder samen met de melkveespecialist.

 

Aanmelden:

Neem telefonisch contact op met Weidse Blik 0513-416162 of geef je op via email: info@weidseblik.nl

Er is een maximaal aantal deelnemers per workshop dus meld je tijdig aan.

Bent u niet in de gelegenheid op 29 juni, check de website van ForFarmers www.forfarmers.nl/workshops voor andere data in andere regio’s.

Graag tot ziens op de workshop!

Meer nieuws

Selko TMR, kortingsactie!

Selko TMR, kortingsactie!

Selko TMR is speciaal ontwikkeld om broei van TMR (Total Mixed Ration) veroorzaakt door gisten, schimmels of enterobactierien

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief